luni, 9 noiembrie 2009

prajitura cu lamaie

pt crema:
- fierbem 330 ml lapte, 2 linguri de faina, 3 linguri de zahar. le lasam sa fiarba pana se ingroasa, amestecand in continuu sa nu se faca cocolos. apoi o lasam sa se raceasca bine bine. crema astfel obtinuta o amestecam cu un unt, 200g zahar, 2 linguri bune de coaja de lamaie, zeama de la o lamaie si o esenta de lamaie. cu crema asta ungem foile.

pt foi cu miere este
:
- 1 ou
- 300g de faina
- 50g unt sau untura
- 100ml lapte
- 4 linguri de zahar
- 3 linguri de miere
- o lingura de amoniac

Se amesteca oul intreg cu untul sau untura la temp camerei, amoniacul, mierea, laptele si zaharul si se fierb in baie de aburi.

Cand sunt omogene, se iau de pe foc si se lasa la racit, apoi se pune faina si se framanta pe planseta cu faina.

Imparti aluatul in 3 sau 4 parti... in functie de cate foi vrei pt praji, il lasi mai intai sa se odihneasca 30 min si pe urma intinzi foile si le coci pe fundul unei tavi mici sau mijlocii, ungi fundul tavii cu untura sau unt, pui foaia si dai la cuptor (eu le tin cam 20 de min, dar nu e o regula... tine de fiecare cuptor in parte)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 

jurnal de mama virgina Design by Insight © 2009