Tort diplomat - Blat: piscoturi Crema: 5 oua, 15 gr gelatina, 700 gr frisca, 200 ml lapte, 150 gr zahar, 1 cutie de ananas.
- - Mod de preparare
- Intr-o cratita punem, gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale si punem pe Baine-Marie, amestecam din cand in cand. Cand s-a ingrosat o luam si o lasam la racit. Intr-o forma , sau cratita punem o folie, in siropul de la ananas trecem piscoturile si captusim forma. Separat se taie anansul in feliute sau cuburi. Se bate frisca. Cand crema este aproape rece se adauga ananasul si amestecam putin. Se adauga apoi frisca si se amesteca usor. Se toarna aceasta compozitie in forma cu piscoturi. Se pune la rece si se lasa minim 4 ore, este gata cand crema este bine inchegata.
- - Ornare - Pasta de zahar (sunt mai multe retete dar eu am folosit-o pe urmatoarea)
- Se amesteca lapte praf cu miere (putina miere) pana cand compozitia se transfosrma intr-un aluat de consistenta plastilinei.....asta am reusit, dar cand am adaugat colorantul alimentar s-a inmuiat si nu am putut sa ma mai joc cu ea cum ar fi trebuit, asa ca am facut din nou cea mai mare cantitate alba si inca putin albastru. Aluatul format l-am intins foaie pe blatul acoperit cu folie si cu facaletul imbracat tot in folie ca altfel se lipeste foarte rau. Am transportat foaia de pasta tot cu facaletul pe tort, am nivelat, iar la sfarsit am adaugat o banda albastra la baza tortului.
- Nu sunt foarte mandra de ce a iesit dar banuiesc ca trebuie sa faci multe ornamente ratate pana iti intri in mana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu