duminică, 28 februarie 2010

La teatru

Cadou de 1 Martie in loc sa mergem ca niste doamne adevarate la mult mediatizatul spectacol cu Flamingo Boys am ales sa fim spectatori in randul doi la Teatrul Toma Caragiu Ploiesti.
Brodway via Ploiesti o piesa draguta, o piesa buna - nu cat sa ridice publicul in pioare dar buna. Un spectacol "facut" de Nico. Probabil ar fi mult spus one-woman show pentru ca am auzit-o vobind doar cat l-a prezentat pe Iordachioaie dar vocea, zambetul, prezenta scenica, felul in care a jucat fiecare cuvant cantat a facut tot spectacolul. Si ceilalti erau buni dar aveau parca un plictis sau mai bine spus nu aveau acel ceva ce te transpune in atmosfera spectacolelor de pe Brodway. Scentele haioase, stilul acela Stela si Arsinel dar cu poante actuale anului 2009.....presarate cu glumite proaste sau nesarate nu au reusit sa puna prea bine in eidenta valoarea actorului.
Ce m-a deranjat cu adevarat la aceasta piesa a fost sala plina cu copiii sa zic clasa a 5-a sau a 6-a cel mult. M-a deranjat politica teatrului de a umple cu orice pret sala. Ma tot minunam cand luni nu gaseam bilete pentru sambata, ba chiar laudam admirativ ploiestenii pentru deotamentul cu care sambata de sambata umpleau sala de teatru, laudam conducerea si producatorii de la teatru pentru reusita de a umple sala. "Trebuie sa rezervati cu cel putin doua saptamani inainte" "Uite domne' au inceput oamenii sa mearga din nou la teatru!"
Gresit!!!!!!!
Din mana in mana biletele iti sunt bagate pe gat. De la diector la inspector la director la profesor si intr-un final tragic la elev. Nu le pasa ca piesa este probabil cu bulina de 12 sau 14 ani. Nu le pasa ca un pusti de 12 ani isi beleste ochii pofticiosi la dansatoarele imbracate sumar sau ca acelasi copil asculta poante cu iz sexual.
"Dar draga copilul meu merge de mic la teatru!!!!!"
Poate ar trebui tras un semnal de alarma in directia asta. Cat de educativa este o astfel de piesa? cata arata pricepe un copil din aceasta piesa? nu cumva se adreseaza unui public matur?
Una peste alta a fost o seara reusita, o iesire din deja monotona distractie de separeu (pe care evident nici in aceasta seara nu am ratat-o :)) )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 

jurnal de mama virgina Design by Insight © 2009